Кафуле ”Велосипед” во Букурешт- со стари точаци до ексклузива (фото)

Сподели со своите пријатели

”Велосипед” е многу интересно кафуле кое се наоѓа во стариот историски центар на Букурешт, главен град на Романија. Во основа, се работи за идеја на сопственикот на кафулето да рециклириа делови од стари велосипеди со цел да се постигне нековенционален простор, единствен по многу што, затоа што се работи за мебел направен од стари точаци.

Loading...

Опенспејс Дизајн Студио паметно ја применил темата на точаци во ентериерот – столчињата, масите и останатиот декор, сето тоа е направено од стари велосипеди.

“Велосипед” e проект во развој, бидејќи стално се додава нешто ново што ја освежува целокупната атмосфера. Оваа кафуле во центарот на Букурешт се смета за вистински пријателски простор, полн со креативни идеи кои може да станат дел за собирање на урбани луѓе, велосипедисти и луѓе кои сакаат необичен простор.

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *