Југословенскиот хит автомобил „Фиќо“ го слави 60-от роденден (фото)

„Фиат Застава 750“, а во народот познат како „Фиќо“ слави 60 години од своето постоење. Loading… Првото „Фиќо“ е произведено во Крагуевац во 1955 година, а до 1985 година, од југословенската фабрика излегле 923.487 примероци од овој автомобил. Овој автомобил денес се смета за еден од најпрофитабилните светски автомобили. Според … Continue reading Југословенскиот хит автомобил „Фиќо“ го слави 60-от роденден (фото)Прочитај повеќе