Хрватски новинари отпојасва песму за Куманово (видео)

Сподели со своите пријатели

У овија тешки времиња за Куманово, сас поддршку до наш град се јависва двоица искрени и ничим изазвани хрватски пријатељи.

Loading...

Имено, новинари од Сплит, Борис Дежуловиќ и Предраг Луциќ , уз Т’га за југ, посочисва некои работе за овој лудило од кое никој нема мир.

Па каже…

Дај да шпијам, мила мајко, да шпијунирам,
гласовите, мила мајко, да архивирам.

Како што е златен Ролекс полн со часови,
Така е и мојот Ајфон полн с гласови.

Снимам мајко дипломати, опозиција,
мојто Ајфон секој прати ко полиција.

Како што е мојто Ајфон полно с кипови,
така е и мојто Скопје полн с кипови.

Каде станаа против мене, разни протуви,
има да ме бранат мајко, коњски статуи.

Loading...

Како што е ова полна чаша полна с мастика,
така е и мојто Скопје полн с антика.

Дај да пијам мила мајко, да се опијам,
демонстранти, мила мајко, да заборавам.

Да си земам, мила мајко, пушка берданка,
да на градот Куманово правам стреланка.

Ни да шпијаш миле сине, фајде си нема,
ни да земаш, мили сине, пушка берданка.

Фајда има мили сине, сака те мајка,
Твоја оставка.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *