Хорор сцена: Туристите едвај се спасиле кога биле нападнати од жирафа (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Сцената што го одзема здивот е снимена минатата година за време на сафари во Јужна Африка, а главниот лик е млада жирафа.

Loading...

Љубопитното животно прво се приближило до џипот со туристите, а потоа почнал со потера кога возачот дал гас.

Мажјакот, кој живее во дивината, во резерват за диви животни на север од областа КваЗулу-Натал, бил напуштен како младенче и згрижен, но потоа повторно бил пуштен во дивината. Како што се гледа на видеото направено од водичот и фотограф Мет Јардли, жирафата и понатаму сака да се „дружи“ со луѓе.

Тој и неговиот тим успеале да ја контролираат ситуацијата и да избегаат, што, како што вели, било во најдобар интерес на гостите и за жирафата.