ХИВ позитивни со нивни дамки од крв во борба со предрасуди (видео)

Сподели со своите пријатели

Ако предрасудите се болест, тогаш информирањето е лек.

Loading...

Со овој слоган, Невладина организација од Бразил се обидува да се избори со предрасудите на обичните луѓе кои мислат дека ХИВ позитивните луѓе се оние кои треба да се избегнуваат како не би биле заразени со опасниот вирус.

За да се дојде до вистинската порака, авторот на необичниот постер дошол до идеја, да повика неколку ХИВ позитивни луѓе кои на постерот ќе остават по една дамка крв.

Дамката крв на постерот станува безопасна, откако по сушење, не претставува извор на зараза, но, тоа останува како скриена порака за случајните минувачи, кои, покрај текстот, забележуваат дека на постерот стои свежа дамка од крв.

Еве ја нивната реакција.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.