Градот и натаму се држи, тврди градоначалникот на Мариупол

Во четвртокот наутро, градоначалникот на опколениот Мариупол, Вадим Бојченко, изјави дека градот сѐ уште се бори и дека ќе остане украински. Loading… Бојченко ги нарече лажни вести руските извештаи за освојувањето на градското пристаниште и предавањето на повеќе од илјада украински борци, пренесува dpa.   Голем метеорит падна во близина … Continue reading Градот и натаму се држи, тврди градоначалникот на МариуполПрочитај повеќе