Гест на шведски кралски гардист го обиколи светот (видео)

Сподели со своите пријатели

Во Шведска постојат кралевски стражари – гардисти кои континуирано ги штитат националните структури на земјата. Тие најчесто стојат пред кралската палата во Стокхолм.

Loading...

Вообичаено, гардистите се ”ладни” и не покажуваат никакви емоции.

Меѓутоа, кога блиску до гардистот наиде мало момче со чадор во раце, стражарот немаше друг избор освен на момчето да му покаже заслужен респект.

Неговиот гест го обиколи светот.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.