Германија купува ракетен систем за заштита од руски „Искандери“

Германија размислува да купи ракетен одбранбен систем од Израел или САД за да се одбрани од заканата на руските ракети Искандер лоцирани во Калининград. Loading… Ракетите „Искандер“ имаат таков дострел што можат да стигнат до речиси сите западноевропски земји, а не постои ракетен штит за заштита од таква закана, изјави … Continue reading Германија купува ракетен систем за заштита од руски „Искандери“Прочитај повеќе