Фотографија која го обиколи светот: Момче пишува домашна на улица

Сподели со своите пријатели

Дете бездомник користи светло од ресторан за да ја напише домашната задача на улица во Филипини.

Loading...

Деветгодишното дете седи на тротоарот, со пенкало во раката и пишува домашна зарада во училишната книга на импровизирано биро.

Домот на Даниел Кабрера, кој оди во трето одделение, бил уништен од оган, и со мајката вдовица и болниот брат останале на улица, но и покрај лошите услови момчето се посвети да заврши училиште.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.