Експертите велат дека ова видео делува смирувачки

Сподели со своите пријатели

Видеото од седум минути за кое тврдат дека го намалува стресот, е направено во соработка со експерти од областа на психологијата, природната медицина и музичка терапија.

Loading...

Видеото првпат е прикажано на група вработени луѓе, и било утврдено дека во текот на гледањето на филмот, пулсот им бил успоред за 10, а на некои вработени и за 25 проценти.

Авторите велат дека овој филм делува во ослободување од напнатост, затоа што прво во предизвикува чувство на сигурност, а потоа следи постапно опуштање и намалување на стресот.

Снимките кои се менуваат во филмот наречен  “The World’s Most Relaxing Film”, се снимени на западниот брег на Данска.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.