ЕБОР: Ќе бидат потребни децении Западен Балкан да достигне просечен животен стандард на ЕУ

Западнобалканската шесторка има силен економски потенцијал за раст и конвергенција со ЕУ, меѓу мора да ги унапреди своите еконосмки перформанси, оценува Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) во објавениот извештај за дијагноза на состојбата на економијата на Западен балкан. ЕБОР во Лондон е домаќин на третиот Западнобалкански инвестициски самит … Continue reading ЕБОР: Ќе бидат потребни децении Западен Балкан да достигне просечен животен стандард на ЕУПрочитај повеќе