Џиновска дупка на Антарктикот, научниците бараат објаснување (видео)

Масивна дупка се отворила минатиот месец среде заледеното Веделско море кај Антарктик. Долгортајни површини на отворена вода на места на кои би се очекувал лед, како Арктик и Антарктик, познати се под имено полинија. Оваа дупка, меѓутоа е посебна, пишува „Бизнис инсајдер“. Научниците се надеваат дека ќе дознаат повеќе за … Continue reading Џиновска дупка на Антарктикот, научниците бараат објаснување (видео)Прочитај повеќе