Детенце од Сирија јаде трева за да преживее (видео)

Сподели со своите пријатели

На снимката која го потресе светот се гледа момче на возраст од околу пет години пред темната соба со камени ѕидови. Валкан и преплашен, момчето потврдило дека е гладно, а на прашањето на снимателот, колку долго не вкусил храна, момчето тивко одговорило: „Два дена“, пишува Инфо Плус.

Loading...

Момчето потоа на снимателот му вели дека очајнички сака да изеде малку леб, кој „не го јадел баш долго време“! Потоа следува најпотресниот дел од интеррвјуто, во кое момчето зборува како изминатите два дена преживува јадејќи само трева.

Шокираниот снимател само изговорил: „Алаху Акбар“. Се претпоставува дека оваа снимка е забележана во западна Сирија, во Алеп, градот кој по избивањето на судирите во 2012 година е поделен помеѓу провладините и бунтовничките сили.

https://www.youtube.com/watch?v=CTEaDWjWK88


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *