Децата родени во јули се духовити

Сподели со своите пријатели

Децата родени во јули се исклучително духовити, а неретко и саркастични, на што опкружението не им замера, затоа што го сакаат нивниот хумор.

Ако вашето дете е родено во јули, радувајте се, затоа што низ животот ќе биде оптимист и позитивец, велат експертите.

Loading...

Истражувањата покажале дека овие деца имаат т.н. хипертимиски темперамент, кој се преведува како наклонетост кон оптимизот и доброто расположение.

Тоа не е единствено што ги издвојува овие деца. Тие се исклучително духовити, а неретко и саркастични, на што опкржуението не им замера.

Врзани се за семејството, да момчињата особено за својата мајка. Грижливи се и заштитнички настроени кон наблиските. Се испостави дека голем број од нив се леворакии дека претежно се високи.

Студијата спроведена во Јапонија, открила дека бебињата родени во овој месец имаат цврста контрола над емоциите, не реагираат импулсивно, туку мноу добро размислуваат за секој свој чекор.

Image by Denise Husted from Pixabay


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *