Деца и религија: Сите сме луѓе без разлика на која вера припаѓаме (видео)

Сподели со своите пријатели

Деца од различни држави во светот, со различна боја и религија, во краткиот документарец укажуваат на тоа дека религијата како општествен феномен, понекогаш ги дели луѓето на вакви и онакви, но на крајот, сите признаваат дека сите сме само обични луѓе, без разлика на вера и религиозна припадност.

Loading...

Малите но искрени испитаници на возраст од 7 до 12 години одговараа на прашања како на пример што за нив значи религијата, дали тоа ги прави различни и дали треба да се верува во Бог, при што сите на некој начин признаваат дека тие имаат другарчиња со поинаква религиозна припадност и дека кога можеби не би постоела религија, не би имало војни и терористички напади.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.