Дали би премолчале насилство врз девојка? (видео)

Сподели со своите пријатели

Во социјалниот експеримент за проверка на реакциите кај случајните минувачи кои ќе посведочат насилство врз женско лице додека заедно се возат во лифт со нејзиното насилно момче, уште еднаш се докажа дека повеќето од нив, бегаат од местото на настанот, стравувајќи за сопствениот живот.

Loading...

Експериментот е направен од двајца млади луѓе кои на овој начин се обидуваат да ја зголемат свеста кај луѓето, да пријават наместо немо да набљудуваат насилство врз женско лице.

Од 53 лица во лифтот, само една жена се осмели да се спротистави на насилникот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.