Цитати кои ќе Ве инспирираат да станувате порано

Сподели со своите пријатели

Зошто се крева толку голема гужва околу станувањето рано? Зошто мајка Ви откако тргнавте на училиште секогаш Ве тераше порано да станете? Што е толку магично во раното будење?

Loading...

Ајде да констатираме дека секоја личност е различна. Некои повеќе сакаат да се разбудат рано, а некои подолго да спијат. За некои е корисно подолго да спијат. Но, чекајте. Не заклучувајте уште, листата на успешните луѓе е кои стануваат рано е долга.

Значи, толку успешни луѓе не можат да грешат. Како да се мотивирате да станувате рано? Еве инспиративни цитати со кои би можеле да Ви помогнеме:

1. “Формула за успех: станете рано наутро, работете напорно, зграбете ја среќата.” – Пол Гети

2. “Раното одење во кревет и раното будење човекот го прават поздрав, побогат и помудар.” – Бенжамин Франклин

3. “Работете напорно. Бидите позитивни и будете се рано. Тоа е најдобар дел од денот.” – Џорџе Ален, Ср.

4. “Ако изгубите еден час од времето наутро, ќе го барате целиот ден.” – Ричард Ватли

Loading...

5. “Ги сакам раните утра и чувството како остатокот од светот сеуште цврсто спие, а Вие сте единствени кои сте будни, о се се чини неверојатно, и некако заборавате на своите проблеми, затоа што сте сега тука само Вие, светот и изгревањето на сонцето.” – Непознат Автор

6. “Кога ќе се разбудите наутро, помислете колку е драгоцена привилегијата што сте живи – што дишите, мислите, уживате, сакате.” Маркус Аурелиус

7. “Раните утрински прошетки се благослов за целиот ден.” – Хентри Давид Тореау

8. “Нема ништо поубаво од убавината на шумата пред изгрејување на сонцето.” – Џорџ Вашингтон Карвер

9. “Божјата милост е свежа и нова секое утро.” – Џојсе Мејер

10. “Добро е да се разбудите пред зората, затоа што таквите навики ви допринесуваат здравје, богатство и мудрост.” – Аристотел

11. “Никогаш немам запознаено човек кој има дојдено до слава или еминенција, а да лежи во кревет до доцна наутро.” – Џонатан Свифт

12. “Утрото е најважниот дел од денот, затоа што начинот на кој ќе го поминете утрото може многу да Ви каже за тоа каков ќе Ви биде денот.” – Лемони Сникет

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *