Чудни зеници и отсјај на фотографии може да открие очно заболување

Сподели со своите пријатели

Дури 48 отсто од родителите го забележале овој симптом кај децата, наведува една студија. Но, повеќето мислеле дека во прашање е грешка на фотографијата. Тоа мора да се промени бидејќи станува збор за живот или смрт.

Loading...

Ова ќе ви помогне на време да ги откриете овие сериозни симптоми кај децата.

Кога тетката на ова тригодишно момче ја погледнала фотографијата забележала нешто шокантно.

1

Забележала дека нешто не е во ред со неговите очи. Во десната зеница забележала чуден отсјај.

2
На почетокот мајката на ова момче мислела дека тоа е само проблем на фотографијата, меѓутоа, тетката инсистирала да одат кај лекар, офталмолог.

3

Лекарот дијагностицирал шокантна болест. Момчето имало ретинобластом во двете очи. По четири месеци хемотерапија, туморот во десното око се намалил како и помалите тумори во левото око.

Loading...

Благодарение на тетката, неговиот живот е спасен. Меѓутоа, детето ќе остане слепо на десното око.

За среќа, секој од нас ова може да го открие.

4

Направете фотографии со блиц. Ако видите кој било од овие знаци, одете веднаш кај очен лекар.

Кога едната зеница е бела, а другата црвена.

5

Кога едната зеница е црвена, а друга црна.

5

Loading...

Кога зениците се со различна боја.

7

Секој родител треба да знае за оваа болест.

8

Секој има телефон и камера. На тој начин можете да го спасите животот на дете, пишува Likemag.com.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *