Чудни човечки приказни по преживеана клиничка смрт (видео)

Сподели со своите пријатели

Зак Клементс колабирал за време на часот по физичко, а неговото семејство верува дека нивниот син е жив благодарејќи и на „интервенција од Бога“.

Loading...

Тинејџерот Зак тврди дека умрел на 20 минути и дека во живот го вратило чудо за кое е заслужен Исус.

 zak 2

17 – годишниот Зак колабирал на час по физичко, и како што раскажува,  неговото срце престанало да работи 20 минути. Кога докторите успеала да го реанимираат и да му го вратат пулсот, Зак со хеликоптер итно бил префрлен во болница. Се разбудил неколку дена подоцна на интензивна нега.

Докторите не знаеле да објаснат како тинејџерот од Тексас преживеал. Меѓутоа , Зак вели дека кога срцето му престанало да работи го посетил Исус кој му рекол дека „се ќе биде во ред“.


– Во тие 20 минути видов човек со долга масна коса, со густа брада и не ми требаше долго да сфатам дека е тоа Исус, им раскажа Зак на новинарите, пренесува Мирор.

Потоа дополни дека Исус дошол до него, му ја ставил раката на рамото и му рекол да не се грижи за ништо.

Loading...

Семејството на Зак верува дека по колабирањето на нивниот син за време на трчањето го спасила интервенцијата на Бога.

Таткото на Зак, Били, истакнал дека тоа што му се случило на неговиот син не може да се објасни.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *