Чиста магија:Ако не можете да заспиете пробајте го трикот 4-7-8

Сподели со своите пријатели

Со денови сте вознемирени и не можете да спиете. Будни сте скоро цела ноќ и ништо не ви помага, па дури ни лекови, еве нешто кое може д випомогне.

Ако некогаш сте разговарале со луѓе кои медитираат, веќе знаете дека тие не патат од несоница, а тоа е поради еден едноставен рик кој го користат, и со сигурност ќ ви помогне да заспиетњ, посебно кога сте многу возбудени и адреналинот е качен.

Испробајте го методот 4-7-8 , метот за кој не ви е потребно ништо освен добро да дишете.

1. Земете воздух низ нос, полека, нека тоа трае 4 секунди.

2. Задржете го воздухот 7 секоунди.

3. Потоа полека издишувајте преку уста, тоа нека трае 8 секунди.

Оваа метода најдобро реагира кога сте возбудени и не можете да заспиете, со оваа мала и едноставна вежна го успорувате дишењето и работата на срцето, и ги смирува вашите мисли, така што ве тера да броите и телото ќе ви се опушти.

Методава се применива во индиската јога и е стара неколку века.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.