Центарот за јавно здравје – Куманово изврши дезинфекција на Табановце

Сподели со своите пријатели

Во текот на изминатите 24 часа од страна на службата за дезинфекција, дезинсекција и дератизацијапри Центар за јавно здравје – Куманово извршена е самодезинфекција на 29 вагони­.

Loading...

Станува збор за вкупна површина од 5800 метри квадратни вагодни, а дезинфекција е извршена и на просторот и објектите во пунктот за помош на мигранти ­Табановце со вкупна дезинфицирана површина од 800 метри квадратни.

Дезинфекцијата опфатила вкупна површина од површина од 6.600 метри квадратни, информираат од ЦЗЈ Куманово.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.