Локални избори (Page 23)

Сподели со своите пријатели

Претседателот на советот на општина Куманово, Александар Арсиќ е во потесниот круг на кандидати за градоначалник на општина Куманово, дознава Бум, во централното партиско раководство ги  прават последните анкети пред официјалното објавување. Имало поглем број на кандидати кои се заинтересирани за градоначалничката функција, но во потесниот круг влегуваат само дваица.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Собранието на Република Македонија, Талат Џафери денеска го потпиша решението со кое се распишуваат локалните избори за избор на советниците на општините и советници на градот Скопје, како и за градоначалници. Според законските определби, изборите ќе се одржат на 15 октомвтри. Изборите ги распишува претседателот на Собранието иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во кулоарите на кумановската Општинска организација на СДСМ, веќе некое време топ тема меѓу сопартијците е можната кандидатура на извесни членови за прв човек на градот по објавата за одржување локални избори во октомври оваа година. Тоа што веќе започнаа летните одмори, сепак за кумановските социјалдемократи не значи и времеПрочитај повеќе