Локални избори 2021 (Page 2)

Сподели со своите пријатели

Во Куманово победи граѓанскиот концепт „За наше Куманово“ предводен од актуелниот градоначалник, но и за независен кандидат за градоначалник Максим Димитриевски и советничката листа предводена од Ивана Ѓорѓиевска. Loading… СДСМ на вечерашната прес-конференција го призна поразот на локалните избори. Ќе ги разгледаме програмите од нашите противкандидати, а добрите проекти ќеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Жаклина Јовановска кандидатот на СДСМ за градоначалник на Старо Нагоричане води пред Власте Димковиќ д ТМОРО. Loading… Јовановска оима 465 гласови или 54,71 отсто, додека Димковиќ има 360 42,35 отсто. Ова се податоци од 41,63 отсто од обработените гласови. Никола ИвановскиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Еуфорична атмосфера владее во штабот на независниот кандидат за градоначалник Максим Димитриевски, каде пристигнуваат резултатите од гласачките места. Loading… Официјално, според досега пребројаните гласови од Државната изборна комисија Максим Димитриевски води со 52,47 отсто, додека Оливер Илиевски од СДСМ има 45,03 отсто од гласовите. Во бројки Димитриевски има 6.523 гласови,Прочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Во Старо Нагоричане со пресекот во 18:30 часот излезноста изнесува 58,29 отсто, односно правото на глас го оствариле 1.899 лица. Loading… Податоците се базираат на обработени 99,88 отсто од избирачките места, односно 38 места. Споредено со излезноста во исто време со првиот круг излезноста е малку помала, бидејќи тогаш доПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заклучно 18:30 часот во Општина Куманово како најголема единица на локалната самоуправа, според бројот на гласачи, своето право на глас го оствариле вкупно 48,97% од гласачите, односно 41.301 лица, покажуваат податоците на Државната изборна комисија. Loading… Податоците се базираат на обработени 89,74 отсто од избирачките места, односно 147 места. СпореденоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Куманово отсекогаш низ историјата било предвесник на големи промени“, рече денеска независниот кандидат за градоначалник од граѓанската иницијатива „За наше Куманово“ Максим Димитриевски, откако го оствари своето избирачко право. Loading… – Посакувам успешен ден, масовен одѕив. Денеска сметам дека ќе победи Куманово и демократијата. Куманово отсекогаш низ историјата било предвесникПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Во Старо Нагоричане со пресекот во 17 часот излезноста изнесува 48,96 отсто, односно правото на глас го оствариле 1.595 лица. Loading… Податоците се базираат на обработени 99,88 отсто од избирачките места, односно 38 места. Споредено со излезноста во исто време со првиот круг излезноста е скоро иста, бидејќи тогаш доПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Заклучно 17 часот во Општина Куманово како најголема единица на локалната самоуправа, според бројот на гласачи, своето право на глас го оствариле вкупно 41,71% од гласачите, односно 37.557 лица, покажуваат податоците на Државната изборна комисија. Loading… Податоците се базираат на обработени 95,81 отсто од избирачките места, односно 167 места. СпореденоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во Старо Нагоричане со пресекот во 15 часот излезноста изнесува 39,57 отсто, односно правото на глас го оствариле 1.060 лица. Loading… Податоците се базираат на обработени 82,13 отсто од избирачките места, односно 38 места. Споредено со излезноста во исто време со првиот круг, се бележи мало намалување бидејќи тогаш доПрочитај повеќе

Loading...

Сподели со своите пријатели

Заклучно 15 часот во Општина Куманово како најголема единица на локалната самоуправа, според бројот на гласачи, своето право на глас го оствариле вкупно 29,60% од гласачите, односно 25.832 лица, покажуваат податоците на Државната изборна комисија. Loading… Податоците се базираат на обработени 92,87 отсто од избирачките места, односно 153 места. СпореденоПрочитај повеќе