Американец тежок 500 килограми, едвај извлечен од неговиот стан (видео)

Сподели со своите пријатели

Американец тежок ни помалку нит повеќе туку половина тон, деновиве со кран бил изваден од неговата соба, за да биде пренесен во болница, каде ќе биде опериран поради преголема телесна тежина.

Loading...

Иако одалеченоста од болницата каде што ќе престојува Роберт Батлер е само седум километри, тој со часови бил извлекуван од неговиот дом. Инаку, Батлер во последните десет години воопшто не се мрднал од неговиот стан, каде се обидувал да ослабне за да собере пари за операција на желудникот.

Откако ги одбивал повиците на американскиот програм за здравствена заштита на лица со ниски приходи, Роберт сфатил дека наместо да изгуби, тој додал толкава тежина да веќе било невозможно да остане жив.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J0cUfGSC8hc

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *