Американци одушевени од ”YUGO” старо 25 године (видео)

Сподели со своите пријатели

Екипа на ед’н од најголеми амерички сајтови за половни кола ”Едмундс”, направила тест на ЈУГО, и извозила пут од 1.435 километра.

Loading...

Југо, иначе ауто старо од 1989 годину, купено за 950 долара, било продавано уз препоруку дека не може да издржи дугачак пут.

Момци не послушале што им било предложено и пошле од Ајдахо до Л. А, и тестирале колко може да развие ЈУГО на отворен пут.

Да не веруеш, ЈУГО развило брзину од 140 км на саат, и прешло пут без никакав проблем.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.