Ако тврдиш дека си геније – најди барем 18 триаголници

Сподели со своите пријатели

На интернет кружи занимљива мозгалица. Цртеж на триаголник пресечен сас четири линије, отвара прашање: колко триаголници има у склоп на цел триаголник?

Loading...

 

Иако у своју оригиналну појаву, мозгалица тврде дека има повише од 24 триаголника, пробај да најдеш барем 18, за да си потврдиш дека си паметан.

 

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.