5 типови на луѓе кои најмногу изневеруваат

Сподели со своите пријатели

Никој не сака да биде во врска со личност која сака да изневерува, но за жал, тешко е да се процени дали една личност е склона кон тоа или не.

Loading...

За среќа, науката е тука да даде одговор, а ова се типовите на луѓе кои најмногу изневеруваат.

Едно истражување потврдува дека русокосите подобро се забавуваат со некој со кој не се во врска. Дури 43% од неверните жени имале таква коса, а најсигурен избор се црнките кои меѓу прељубниците ги има само со застапеност од 11%.

 

 

1. Девет на крајот на годините

Било да е 29, 39, 49, луѓето кои излегуваат од една и преминуваат во нова деценија , што се однесува до годините, почесто изневеруваат. Причината е едноставна – на преминот од една во друга деценија, луѓето се подложни за донесување одлуки кои ќе им го променат животот.

Loading...

2. Високи мажи

Конечно нешто што им оди во прилог на ниските мажи. Мажите со височина над 182 сантиметри се подлежни на изневерување, покажало истражувањето на страниците за вонбрачни врски „Encounters.com“.

3. Љубители на рокенролот

Уште едно истражување на страницата „Encounters.com“ вели дека прељубниците најчесто слушаат рок. Од друга страна, луѓето кои слушаат рап најретко изневеруваат.

 

 

4. Момчињата од ИТ секторот и учителките

Loading...

Истражувањето на страницата „Ashley Madison“ покажало дека тие се фини, симпатични и помалку збунети момчиња од ИТ светот, но најчесто „шараат“, а нивната женска верзија ни помалку ни повеќе се учителките кои исто така сакаат да се излетаат во непознато.

5. Русокосите

Истражувањето на страницата „CheaterVille.com“ потврдува дека русокосите се најдобри за забава со некој со кој не се во врска. Дури 42% од неверните ени имале таква боја на косата.