20 работи кои не се учат на училиште, а можеби треба да ги знаеме

Сподели со своите пријатели

На училиште не научија многу работи, тоа не е за оспорување, но понекогаш недостасуваат клучни секојдневни раобти кои треба да ни се демонстрираат визуелно.

Благодарение на бројни истражувања, експерименти и брзиот интернет ви пренесува 20 работи, кои дефинитивно треба да се разгледаат како лекција за следните генерации:

1. Како ви изгледаат рацете кога ќе ги измиете

 

Loading...

 

2. Што се случува кога ќе ставите клуч во бравата

 

 

3. Што се случува кога ќе ставите крема со УВ фактор

 

Loading...

 

4. Како кучињата пијат вода

 

 

5. Величината на Земјата во споредба со најголемата откриена ѕвезда во универзумот – Canis Major

 

 

6. Како протезите влијаат на вашите заби

 

Loading...

 

7. Ова можете да го направите со својот компјутер

 

 

8. Како изгледа јаце под вода

 

 

Loading...

9. Како водата ја рефлектира светлината

 

 

10. Што се случува кога голтате

 

 

Loading...

На следната страница прочитајте ги другите 10 работи кои можеби треба да ги знаеме


Pages: 1 2

Leave a Reply