Знаете ли што значи поимот „пансексуалност“?

loading...

Пансексуалноста уште ја нарекуваат и омнисексуалност, а она што веднаш треба да се знае е дека не се работи за ништо поразлично од хетеросесуалноста или хомосексуалноста.

Тоа значи дека не станува збор за некоја сексуална перверзија, ниту девијација. Во пракса да се биде пансексуалец значи да се има желба кон било која личност независнос од нејзиниот пол.

Но, веднаш ќе се прашате која е разликата помеѓу пансексуалност и бисексуалност.

Бисексуалец се интересира во исто време и за мажи и за жени, додека пансексуалецот осевн за мажи и жени се интересира и за трансексуалци, независно од нивниот род.

Пансексуалнсота всушност е состојба на духот: полот на партнерот на крајот на краиштата нема никаква важност, она што единствено е важно за пансексуалците е личноста.

 


Loading...

Последни наслови

Facebook Comments