Застрашувачки прогнози на научниците: Ни се закануваат години без лета (видео)

Супервукланите на Земјата, од Везув до Кракатуа, предизвикувале глобални уништувања низ историјата, но тоа не е ништо во споредба со експлозиите кои претстојат, предупредуваат научниците. Според нивните тврдења идните ерупции би можеле да ја втурнат Зејата во серија „години без лета“. Истражувачите направиле проекции селедјќи ги вулканските активности и нивните досегашни зачестености, со посебно внимание … Continue reading Застрашувачки прогнози на научниците: Ни се закануваат години без лета (видео)