Ученик од ООУ ”Кочо Рацин” во финале на меѓународен натпревар по англиски јазик

Ученик од ООУ ”Кочо Рацин” во финале на меѓународен натпревар по англиски јазик

loading...

Матеј Серафимовски, ученик во VI-3 одделение во ООУ „Кочо Рацин“ Куманово е единствен ученик од основните училишта од градот кој со сите освоени бодови се пласираше во финалето на Меѓународниот натпревар по англиски јазик “HIPPO” во категоријата Hippo 1 кое ќе се одржи на 9 – ти и 10- ти мај во Јесоло, Италија.

Capture17

Матеј е извонредно талентирано дете за англиски јазик и со задоволство ќе се подготвува за финалето, вели неговиот ментор, Анита Димовска, професор по англиски јазик во ООУ ”Кочо Рацин”. За неа е неизмерна радост да има ученик како Матеј, вели Димовска.

Ученикот Стефан Соларски од Гимназијата „Гоце Делчев“ Куманово е финалист во категоријата Hippo 4, а негов ментор е Елена Марковска.

Овие ученици се наша гордост, но и голем успех за двете училишта, вели менторот Анита Димовска.


Loading...

Последни наслови

Facebook Comments