Се задглавил во банкомат па пишувал писма за помош


Човек кој поравал еден бакномат во тексашкиот град Корпус Кристи останал заробен во внатрешноста на банкоматот, додека ја поправал бравата.

Немајќи друг начин да повика помош, бидејќи телефонот го заборавил во автомобилот, дошол на генијална идеја, на муштериите на банкоматите да им проследува писма преку отворот каде излегуваат парите.

Локалната телевизија KZTV пренесува дека мајсторот поминал два часа внатре во малата просторија туркајќи писменца на муштериите.

Ве молам помогнете ми. Се заглавив тука и немам телефон. Повикајте го мојот шеф – пишувало на некои од пораките.

Некои од муштериите мислеле дека е вопрашање шега иодлучиле да ги игонираат пораките.

Сепак, некои одлучиле да го послушаат и повикале полиција која бргу открила дека внатре е заробен човек.

Акцијата бргу завршила па мајсторот бил извлечен надвор.


Последни наслови

Facebook Comments