Продолжен зимскиот распуст на учениците

loading...

Основците и средношколците зимскиот во зимскиот распуст  ќе уживаат пет дена повеќе, односно наместо на 18 јануари распустот ќе биде продолжен до 23 јануари, ваква е одлуката која вчера ја донесе комисијата за заразни болести.

Ваквата одлука е прифатена и донесена поради зголемениот број на лица на школска возраст кои се заразени со грип. Со цел бројката да биде намалена од вчера ќе се започне и со дезинфекција на јавните автобусти.

 


Loading...

Последни наслови

Facebook Comments