Очекувајте уште многу снег до крајот на јануари! (фото)

loading...

Според поадтоците прикажани од порталот за временска прогноза Accuweather, до крајот на овој месец ќе имаме уште многу снежни врнежи и ниски температури.

 

 

Според Управата за хидрометеоролошки работи на Република Македонија снежни врнежи ќе имаме во текот на денешниот ден, но и од петок со зголемување на дневните температури, кога се очекува јужниот ветер да донесе снег, а во јужните делови дожд.

Со оглед дека станува збор за временска прогноза на долгорочен план, постои можност истата да се промени, па да се надеваме дека ќе биде така, со оглед на фактот дека институциите потфрлија во справувањето со првиот снег кој речиси ја парализираше целата држава.


Последни наслови

Facebook Comments