Реакција на момче со Даунов синдром за првото работно место (видео)

Се знае колку многу е тешко луѓето со Даунов синдром да најдат работа, па кога 19- годишниот Бен Сандерман аплицирал за работна позиција во хотел во Фриско, Тексас, немал многу надеж дека неговата апликација ќе биде прифатена. Можноста за вработување била изведена преку Проектот за пребарување, програма која им помага на младите лица со посебни потреби … Continue reading Реакција на момче со Даунов синдром за првото работно место (видео)