Криминалците се откажуваат од Биткоин и се свртуваат кон нова криптовалута

Биткоинот очигледно стана премногу популарен што започна да им пречи на криминалците кои сега се свртуваат во помалку познати криптовалути, стои во новиот извештај на Европол. Како во последните неколку месеци популарноста и вредноста на Биткоинот повеќекратно скокна, полициските служби започнаа повеќе да се занимаваат со оваа криптовалута.   Биткоинот добива сериозна конкуренција: Нова криптовалута … Continue reading Криминалците се откажуваат од Биткоин и се свртуваат кон нова криптовалута