Југословенскиот хит автомобил „Фиќо“ го слави 60-от роденден (фото)

loading… „Фиат Застава 750“, а во народот познат како „Фиќо“ слави 60 години од своето постоење. Првото „Фиќо“ е произведено во Крагуевац во 1955 година, а до 1985 година, од југословенската фабрика излегле 923.487 примероци од овој автомобил. Овој автомобил денес се смета за еден од најпрофитабилните светски автомобили. Според официјалната статистика на Фиат, во … Continue reading Југословенскиот хит автомобил „Фиќо“ го слави 60-от роденден (фото)