Има шест години и веќе дига тегови (видео)

loading...

Џон Дурант (6) е шестгодишник кој веќе две години активно вежба и тоа два дена во неделата, а може дури и да подига тегови.

Вели дека сите вежби ги научил од својот татко и дека тренира на неговиот колеџ. Првин започнал да вежба со метла, а потоа и да подига метални шипки.

Потоа тргнав да дигам и тегови и само ја зголемував нивната тежина, затоа што бев се подобар и подобар. Сега личниот рекорд ми е дури 19 килограми – рекол Џон.

Џон сака да дига тегови затоа што така станува силен. Мисли дека секое дете треба да тренира, а дека тренирањето е забавно.

Weightlifting Kid // 60 Second Docs

6-year-old hits the gym 2x a week.

Geplaatst door 60 Second Docs op woensdag 7 juni 2017


Последни наслови

Facebook Comments