Facebook и WhatsApp повикани на состанок со европските заштитници на приватноста

Facebook и WhatsApp повторно ќе се најдат под лупа поради заштита на податоците на граѓаните, откако се обвинети за непочитување на законот на Европската унија. Проблем предизвика планот WhatsApp да ги споделува подтоците за корисниците со компанијата Facebook во чија сопственост е популарната апликација за комуникација. Facebook го купи WhatsApp во 2014 година ветувајќи притоа … Continue reading Facebook и WhatsApp повикани на состанок со европските заштитници на приватноста