БИЗАРНО: Направиле црква од 40.000 човечки скелети (фото+видео)


Цркавата е изградена пред неколку векови, а направена од најмалку 40.000 костури.

Католичка црква: 3.066 деца сексуално злоставени во последните 35 години

Во близина на Прага се наоѓа со векови старата црква направена одчовечки скелети.

 

 

За време на изградбата на црквата биле искористени измеѓу 40 и 70 илјади костури, а коските припаѓаат на луѓе чија желба биле да бидат погребани на света земја.

Маж од Нов Зеланд изградил црква од дрва и зеленило (видео)

Црквата е навистина популарна и секоја година ја посетуваат над 200.000 туристи.

Just outside Prague, Czech Republic, the Sedlec Ossuary stands as a hallowed resting place for over 40,000 people. But it's no cemetery — here, the bones of the deceased are art.

Geplaatst door Great Big Story op zaterdag 13 mei 2017

 


Последни наслови

Facebook Comments