2 зачини кои штитат од рак

Сподели со своите пријатели

Добро печено месо, специјалитети на скара, супи, сосови … Сите тие им требаат точните зачини за да бидат целосно завршени. Од своја страна, тие не само што даваат вкус на јадењата, тие исто така не прават поздрави.

Постојат зачини кои може да го намалат ризикот од развој на клетки на ракот. Кои се тие и кои други придобивки имаат за здравјето?

Loading...

Копар

Копар е уште еден прекрасен зачин кој може да нè одржи здрави. Копарот ја екстрахира својата арома и уникатниот вкус. Ова соединение ви овозможува да уживате во вашата храна, намалувајќи го ризикот од рак. Користењето помага во подобрувањето на варењето, здравјето на срцето, го регулира крвниот притисок и го подобрува имунитетот.

 

 

Црн пипер

Црниот пипер е еден од најчесто користени зачини во кулинарската индустрија. Во прилог на подобрување на вкусот на садовите, црниот пипер е многу добар за здравјето.

Loading...

 

 

Тој содржи супстанца наречена пиперин. Има многу силни антиоксидантни својства кои можат да го спречат растот на матичните клетки на ракот. Покрај намалувањето на ризикот од рак, пиперката исто така може да го подобри метаболизмот и да го регулира крвниот притисок.

Leave a Reply